Jrg. 13 | I-mail nr. 10 | 08-03-2011

AGENCY | AIRLINES | AIRPORT | COACH | CRUISES | DESTINATION | E-BUSINESS | ENVIRONMENT | FERRIES | HOTELS | I-MAIL @ YOUR SERVICE | RAIL | THEME PARKS | TOP | TOUROPERATINGAgency


Op 1 maart 2011 waren de overgangsmaatregelen tot het bekomen van de nieuwe Vlaamse reisbureau-vergunning beëindigd. Volgens de Vereniging Vlaamse Reisbureaus hadden 716 ondernemingen hebben een aanvraag ingediend op basis van de regels van het decreet; 707 hebben hun vergunning verkregen, één dossier wacht enkel nog op de handtekening van de administrateur-generaal van Toerisme Vlaanderen, 8 zijn nog in behandeling. De 25 Vlaamse reisbureaus in het Brusselse gewest en de 48 Vlaamse bijkantoren in Brussel gevestigd blijven werken onder de federale wet van 1965.

top


De Belgische consument bespaart minder op reizen of op restaurant gaan. Het aandeel mensen dat zegt meer dan vroeger te sparen is gezakt van 32% naar 23%, aldus het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties (OIVO).

top


Een recordaantal Belgen dekt zich in tegen de brandstoftoeslag op vliegreizen, zo blijkt uit een rondvraag van Het Laatste Nieuws. Touroperators rekenen tot 34,80 euro aan voor brandstoftoeslagen. Jetair becijferde dat 77,5% van de klanten kiest voor een fuel protection program, tegenover 21% vorig jaar. Bij Neckermann-Thomas Cook blijft het aantal reizigers dat kiest voor de vaste vergoeding voorlopig beperkt tot een derde.

top


Volgens de World Travel & Tourism Council kan de toeristische sector de eerstvolgende tien jaar tot 3 miljoen nieuwe banen scheppen. WTTC verwacht dat toerisme in 2011 met 4,5% kan groeien en een omzet van 1,800 biljoen dollar kan realiseren en meer dan 99 miljoen mensen te werk kan stellen. Tegen 2021 kan dat 9.,2 biljoen zijn en 65 miljoen nieuwe jobs, wat betekent dat één op tien werknemers aan de slag zou zijn in het toerisme. Info: http://www.wttc.org/bin/pdf/original_pdf_file/wttc_launch_-_0200_3_mar_11_fi.pdf

top


Tijdens de voorbije algemene vergadering van Selectair werd overeen gekomen dat het jaarlijks Selectair-congres dit jaar door gaat in de Club Med Le Palmyre in Royan van 13 tot 16 oktober 2011.

top

Airlines


Met de ingebruikname van een nieuwe Airbus A319 (141 plaatsen) luidt Brussels Airlines het vernieuwingsprogramma in voor de vloot op korte en middellange afstand. Vijf Avro RJ’s (84 plaatsen) die einde leasing-contract waren, worden vervangen door vier A319’s. Bijkomend worden twee nieuwe A320’s (168 zetels) geleased, die op diverse routes de A319 vervangen. De nieuwe toestellen zijn voorzien van een exclusief voor Lufthansa-groep ontworpen ergonomische, comfortabele en plaats besparende zetel. Hierdoor krijgen passagiers in alle comfortcategorieën meer zit- en beenruimte en kunnen er gelijktijdig ook tot negen zetels meer worden geplaatst in het vliegtuig. Brussels Airlines verhoogt hiermee de capaciteit op haar Europees netwerk met 945 zetels. Dankzij de nieuwe toestellen, verhoogde frequenties op Athene, Praag en Bilbao en nieuwe routes op Marrakech, Agadir en het Italiaanse Lamezia Terme worden er dit jaar 709.000 extra zitplaatsen aangeboden op de korte en middellange afstand.

top


KLM vliegt vanaf 27 maart viermaal per week naar Miami vanuit Schiphol. De verbinding werd in 2004 stopgezet. KLM gaat vanaf komend najaar ook driemaal per week naar de Cubaanse hoofdstad Havana vliegen.

top


De gouden tijden van de lowcostmaatschappijen liggen achter ons volgens Tim Jeans, voormalig commercieel directeur bij Ryanair. De ticketprijzen zullen immers blijven stijgen door duurdere brandstofprijzen en milieutoeslagen. Kortom, budgetreizigers houden er maar beter rekening mee dat goedkoop vliegen weldra tot het verleden behoort.

top


Ryanair vervangt vanaf 16 april de vluchten vanuit Charleroi naar Pau door vluchten naar Biarritz.

top


Om de vele reizigers vanuit Brussel nog beter tegemoet te komen, vliegt Etihad vanaf begin juni achtmal per week tussen Brussel en Abu Dhabi.

top


Jetairfly gaat in zomermaanden tweemaal per week vliegen tussen Brussels Airport en Porto Santo.

top


Het Libanese Middle East Airlines (MEA) gaat toetreden tot SkyTeam. MEA wordt in 2012 de tweede maatschappij uit het Midden-Oosten die bij SkyTeam aanhaakt. Ook Saudi Arabian Airlines treedt volgend jaar toe.

top


Vanaf 15 juni vliegt Ethiopian Airlines zesmaal per week tussen Addis Abeba en Brussel. Ook wordt er gevlogen op Milaan Malpensa met overstapmogelijkheid naar Brussel.

top

Airport


De luchthaven Gardermoen bij Oslo presteerde in 2010 van alle Europese luchthavens het best op het gebied van punctualiteit, aldus Flightstats. Met een ‘on-time performance’ van 87,8% bleef Oslo ver boven het Europese gemiddelde van 69,6%. Andere Europese genomineerden waren de luchthavens van Wenen, Milaan Linate, Kopenhagen en Stockholm Arlanda. De qua punctualiteit best presterende Noord-Amerikaanse luchthaven was Portland International Airport met een gemiddelde vertrekpunctualiteit van 86,0%.

top


Nadat Brussels Airport vorige week een strengere manier van fouilleren uittestte, regent het klachten bij het personeel. De maatregel is tijdelijk geschorst omdat de verstrengde controle ‘er ver over was’. Bij Brussels Airport klinkt het dat er 'niets abnormaal aan de hand is'. Toch werd de nieuwe manier van fouilleren al na minder dan vijf dagen 'tijdelijk geschorst' om de zaak niet te laten escaleren.

top


Van alle grote hub-luchthavens in West-Europa biedt Schiphol de kortste overstaptijd, aldus SEO Economic Research. De minimale tijd die nodig is voor een overstap bedraagt op Schiphol 40 minuten. Voor Frankfurt geldt een minimum connecting time van 45 minuten. Londen Heathrow en Parijs Charles de Gaulle presteren met 60 en 90 minuten duidelijk minder goed.

top

Coach


Autocarreizen Scheldevallei lanceert met Flamme Rouge een nieuw reisconcept van één- of meerdaagse busreizen naar fietsevenementen zoals Parijs-Roubaix en de ronde van Frankrijk.

top


De EU-verordening 181/2011 op passagiersrechten in de touringcar- en lange afstandsautobuslijnen werd inmiddels gepubliceerd op http://eur-lex.europa.eu/JOHtml.do?uri=OJ:L:2011:055:SOM:NL:HTML

top

Cruises


Fred. Olsen Cruise Lines biedt in 2012 een wereldcruise aan met de Balmoral. Topbestemming wordt Zuid-Amerika en daarvoor werd zelfs de specifieke website http://www.fredolsencruises-southamerica.com ontwikkeld. De 89-nachten cruise verlaat Southampton om 5 januari om weer te keren op 3 april.

top


Australië en Nieuw-Zeeland treden steeds meer op het voorplan als cruise-bestemming, met onder meer de komst van Holland America Line en Celebrity Cruises in 2012-2013.

top


MSC Yacht Club is de exclusieve zone aan boord van MSC Cruises schepen voor gasten die resoluut kiezen voor pure verwennerij. Dit ‘schip in een schip’ op het prestigieuze voordek is gereserveerd voor gasten die privacy, exclusiviteit en persoonlijke service hoog in het vaandel dragen. Nieuw is dat de ‘à la carte restaurants’ voortaan exclusief toegankelijk zijn voor Yacht Club gasten.

top

Destination


Pata Chapter Benelux is weer terug en operationeel via http://www.patabenelux.nl met als bedoeling het versterken en promoten van eco, duurzaam en verantwoordelijk toerisme tussen de Benelux en Azië-Pacific landen en vice versa. Tot het bestuur van Pata Benelux behoort onder andere ABTO-voorzitter Claude Perignon.

top


Het IJslandse parlement is van plan om binnenkort een toeristentaks van 1,53 euro in te voeren. Dat is niet naar de zin van de International Air Transport Association (IATA), dat wil voorkomen dat deze taks erdoor komt. IJslandreizen gaat volledig in tegen dit standpunt en vindt de toeristentaks wel een goede zaak om de natuur op IJsland te vrijwaren en verder te beschermen.

top

E-business


Eurostar wordt de eerste Europese treinoperator die de beoordelingen van TripAdvisor integreert in zijn produktaanbod via onder andere http://www.eurostartripplanner.com voor de voorgestelde hotelselectie.

top

Environment


Naar aanleiding van de naamwijziging herbevestigt Novotel zijn ambitie om uiterlijk eind 2012 voor elk van zijn 400 hotels een milieucertificaat te bekomen. Op dit moment staat de teller op 78 hotels, verspreid over 18 landen; 104 andere hotels hebben de procedure ingezet. EarthCheck, dat tot 2009 bekend stond onder de naam Green Globe, is op wereldschaal het belangrijkste certificatieprogramma dat specifiek ontwikkeld werd voor de toeristische industrie.

top

Ferries


Sinds 8 november 2010 kunnen reisagenten gebruik maken van Seaweb voor het reserveren van de ferry’s van SNCM en de vertegenwoordigde ferrymaatschappijen naar Corsica, Sardinië, Algerije en Tunesië. De uitgifte van de biljetten gebeurt op A4 met een barcode. Info: hperrotin@sncm.fr

top

Hotels


Marriott International voegt drie hotels in Europa toe aan zijn portfolio. Het gaat om accommodaties in Duitsland, Frankrijk en Polen. Zo heropent het voormalige Ramada Hotel Wiesbaden in juni 2011 als Courtyard Hotel Wiesbaden Nordenstadt, met 139 kamers. Het Franse Courtyard Hotel Montpellier (124 kamers) start in december 2011. In Polen gaat het om het Renaissance Airport Hotel Warschau, met 225 kamers dat in 2013 opent.

top

I-mail @ your service


Atout France

Opleiding voor reisagenten: word specialist van het Frankrijk van de 3 Oceanen
Atout France lanceert een nieuw programma voor onlineopleiding over het Frankrijk van de 3 Oceanen. Frankrijk is veel meer dan een zeshoekig land in Europa. Het omvat ook 12 eilanden en tropische gebieden die verspreid zijn over alle uithoeken van de wereld: in de Atlantische Oceaan, de Stille Oceaan en de Indische Oceaan. Guadeloupe en zijn eilanden, Martinique, Frans-Guyana, Saint-Martin, La Réunion, Tahiti en zijn eilanden, Nieuw-Caledonië… het zijn bestemmingen met aanlokkelijke namen die aanzetten tot dromen, maar die soms het slachtoffer zijn van de afstand die hen scheidt van Europa.
Deze gratis ‘e-learning’-dienst wil u deze bestemmingen, hun specifiek karakter en hun diversiteit beter leren kennen. Zo zult u ze ook beter kunnen verkopen. U bent reisagent, touroperator, reserveringsagent? U wilt specialist worden in het exotische Frankrijk?
Schrijf u meteen in op volgend adres: www.franceguide.com/formationoutremer Na de opleiding en de validatie van de eindtest (75% goede antwoorden vereist), ontvangt u een officieel getuigschrift van ‘Gecertificeerd agent van het Frankrijk van de 3 Oceanen’, dat geldig is voor 3 jaar. Word snel gecertificeerd agent voor de Overzeese Bestemmingen en misschien wint u een reis naar een van deze bestemmingen! Bovendien krijgen de eerste inschrijvers een kleine verrassing! Meer informatie bij Kelly Boswell (kelly.boswell@franceguide.com of 02 505 38 16)

Best tours

Via deze weg willen we alle reisagenten die deelnamen aan onze ontmoetingsavonden in Antwerpen, Luik, Namen, Gent en Wemmel bedanken voor hun komst en vele positieve reacties. Alle aanwezige reisagenten werden ondertussen beloond met 1000 Best booker punten. De punten kunnen verzilverd worden in supreme awards of gespendeerd worden aan een mooie Best tours-reis. Aan u de keuze!

Nog geen Best booker kaart? Surf dan naar www.besttours.be rubriek Travel Agent Corner (links onderaan) of www.besttours.be/travel-agent-corner/ . Klik op ‘aanvraag inschrijving BBC’ en vul uw persoonlijke gegevens in. De inschrijving neemt nog geen minuut in beslag en u ontvangt uw kaart binnen de week. Doen!

Graag herinneren wij u eraan dat de openingsuren van ons callcenter de volgende zijn: maandag 9 tot 18u, dinsdag tot vrijdag 9 tot 17u30 en zaterdag 10 tot 17u. Het vertrouwde nummer blijft 02/456.03.03.

De incentive reisagenten liep op 28 februari af. De winnaar is gekend! Ivan De Deken (agentschap CIC Laken) boekte de afgelopen maand de meeste Best tours dossiers en wint een exotische strandvakantie voor 2 personen naar Thailand! Deze omvat een 9-daags verblijf in vol pension in een luxueus hotel, XL-vlucht H/T in Galaxie (business!) class inbegrepen. Van harte gefeliciteerd!

Cruise&Ferry World

De cruise- en ferryrederijen aangesloten bij Cruise & Ferry World nodigen de reisagenten uit op de 6de uitgave van de Cruise & Ferry World Academy op donderdag 24 maart 2011 Hotel Sheraton, Rogierplein in Brussel van 09u30 tot 16u00. Een niet te missen dag voor reisagenten die blijk willen geven van dynamisme en bereid zijn te investeren in een continue opleiding voor deze sector in volle groei. De dag wordt opgesplitst in 2 delen :
Alle vertegenwoordigers uit de sector zullen aanwezig zijn om hun nieuws te vertellen, de nieuwste brochures te overhandigen en de reisagenten op de hoogte te stellen van hun speciale acties voor de zomer 2011. De workshop is tevens de ideale gelegenheid om hen vragen voor te leggen en persoonlijke contacten aan te knopen met de vertegenwoordigers van de rederijen.
Quizz, een nieuw concept en een ludieke wijze om de kennis te toetsen rond zes welomlijnde thema’s : de schepen, de bestemmingen, de ontspanningsmogelijkheden aan boord, de themareizen, de verkoopargumenten en het milieu. Opgedeeld in diverse ploegen, proberen de deelnemers een maximaal aantal vragen correct te beantwoorden om de Cruise & Ferry Quizz te winnen en een prijs in de wacht te slepen !
De deelneming aan deze vormingsdag geeft elke reisagent de gelegenheid om zijn of haar persoonlijk diploma van ‘Certified travel agent 2011’ te behalen. Het agentschap wordt dan vermeld op de website van de beroepsvereniging als erkend kantoor voor de verkoop van cruises en ferry’s. De deelnemer ontvangt tevens de jaarlijkse zelfklever om aan het uitstalraam te bevestigen. Daarmee kan hij zich naar zijn klanten toe onderscheiden als een agentschap dat door de professionelen uit de sector wordt erkend voor zijn kennis en motivering om cruises en ferry-overtochten te verkopen. Inschrijven op de website www.cfw.be

De Europese

Het is op het beroemde Sint-Job Plein dat het agentschap Gigatour Eole zijn deuren opende in mei 2008. Jean-Marc, Monica, Annie en Ludivine verwennen hun gasten in een aangenaam kantoor, waar de klant zich thuis voelt. Het sympathieke team biedt forfaitreizen, reizen à la carte, groepsreizen, Club Med alsook een paar exotische bestemmingen uit de brochure van Uniclam aan, zoals bv. Mauritius, dat meer en meer het Ukkelse cliënteel aantrekt. En zoals Jean-Marc het verwoordt: "Gezien het aantal geboekte dossiers toeneemt, wordt het gemakkelijk om verzekeringen te verkopen! Dit klopt, maar je moet de verzekering nog altijd voorstellen, maar dat is wat we doen! Zo werden ze “reisagent van januari 2011 " bij De Europese. Proficiat aan het ganse team!

Gateway


Gateway heeft zijn website www.gateway.be in een nieuw jasje gestoken. De nieuwe site legt de nadruk op de 6 hoofdproducten van de software-aanbieder voor de reissector, namelijk booking engines voor Hotels, Transfers, Vluchten en Cars, de vergelijkingsmodule voor Vakantiepakketten en tenslotte zijn Fare Loading diensten. Ontworpen in de nieuwe huisstijl van Gateway, toont de website alle productinformate in 6 talen. Behalve een Nederlandse, Engelse, Franse en Duitse versie, wordt ook de Aziatische markt bediend met een Chinese en Thaise versie. “Onze nieuwe website geeft duidelijke informatie over ons huidig dienstenpakket en richt zich naar reisagenten en andere partners in de Europese en Aziatische reissector”, zegt Andries Oprel, Sales & Marketing Director bij Gateway. Ook bedrijfsnieuws, jobaanbiedingen en informatie over reisbeurzen zijn op de webstek te vinden. Binnenkort kunnen Gateway klanten ook op deze website terecht voor verdere support, met o.a. handleidingen en demofilms over de boekingsmodules.

Gateway en partner PromoPlanning kondigen tenslotte ook een nieuwe winnaar aan voor hun verjaardagsactie. De ronde van februari 2011 werd gewonnen door Martha Suarez, medewerkster in het Brusselse agentschap Service Voyages Erasme. Als prijs ontvangt zij een iPad. Andere reisagenten kunnen nog hun kans wagen tot eind juni 2011 door hotels te boeken in Gateway 2 Travel.

Jetair

Op vrijdag 29 april geven Prins William en Kate Middleton elkaar het ja-woord in Westminster Abbey. Voor wie helemaal in de ban is van dit nakende huwelijk, biedt Jetair een exclusief driedaags arrangement aan. Dit pakket is boekbaar gedurende het hele zomerseizoen. Deze ontdekkingstocht doorheen London belicht talrijke plekjes met een speciale betekenis voor het koppel, zoals Kensington Palace. Bovendien ontvangt elke klant per kamer een leuke Will & Kate magneet als aandenken. Meer informatie en het volledige programma is te vinden op www.jetnet.be

De tweede editie van de New York Travel Gazette is een feit. Het ondertussen welbekende concept bevat zoals steeds heel wat tips & tricks voor een geslaagde vakantie. De editie New York biedt een ruim hotelaanbod aan voordelige Big Deal-prijzen, met keuze uit klassieke en originele excursies. Consulteer US@Canada Online voor de beste prijzen en voordeligste promoties.

Nog drie weken lang trekken Jetair’s mystery shoppers door het land om die etalages te spotten met de meeste “Beleef meer”-sfeer. Deelnemen kan ook nog steeds door uw foto’s in te sturen. Deze week valt Coconut Travel uit Gent in de prijzen. Proficiat! Het exclusieve Jetair “Beleef meer”-pakket, met onder andere een gratis deelname aan de Discovery point-educ tour gaat hun richting uit. Ieder deelnemend kantoor ontvangt een fles champagne.

Tijdens een citytrip naar Firenze is het nu ook mogelijk om een kookcursus te volgen. Onder deskundige begeleiding van een chefkok leert de citytripper drie soorten verse pasta volgens de aloude Italiaanse traditie maken, met bijhorende sausen. Ook een typisch Italiaans dessert staat op het menu. Nadien worden de gemaakte gerechten als lunch geproefd, samen met een lekker Toscaans wijntje. Meer informatie vindt u in de brochure Jetair Citytrips op pagina 98.

Marokko

Marokko speelt op reisagenten om de promotie van de bestemming “Marokko” te doen. Inderdaad, bewust dat niets een verstandige raad vervangt, steeds meer en meer zijn er talrijke reisagenten die zich inschrijven voor het programma van de Kenners van Marokko op www.kennersvanmarokko-pro.org ! Zo worden ze echte experten van het Koninkrijk Marokko! Essaouira Mogador, de nieuwe toeristische badplaats van de nieuwe generatie, zeer fijn ingebouwd wat betreft natuur en cultuur, en bestemd voor familievakanties, heeft zijn deuren geopend op 1 maart 2011. Deze nieuwe bestemming zal verassen door het behouden strand gelegen naast de omwallingen van Essaouira, zijn haven, de medina, het rijke handwerk en de natuurlijke landschappen en een aanbod van verschillende activiteiten (golf, Spa, paardsporten, …) Studiereizen 2011: nieuwe data, nieuwe bestemmingen:
Van 17 t.e.m. 20 september 2011: Saïdia (inschrijving voor 6 september 2011) Van 4 t.e.m. 9 november 2011: Marrakech-Mazagan (inschrijving voor 30 september 2011) Van 12 t.e.m. 16 november 2011: Agadir Spa (inschrijving voor 30 september 2011) Alle reiskosten worden onder rekening genomen door het NMV (vlucht, logie, maaltijden en toeristische bezoeken). Inschrijvingen per fax: 02/646 73 76 of via mail naar trade@onmt.org  .

Odysseus

Boek tussen 1 maart en 30 april 20 nachten in de Kempinski Estepona en u verblijft gratis met partner 3 nachten in een Deluxe Room met ontbijt. Uw reisperiode loopt tot 25/10/2011, uitgezonderd schoolvakanties. Mail uw dossiers op maandag 02 mei naar christine.dorenberg@odysseus.com  Bel 03/491.04.50 of mail reservations@odysseus.be of surf naar www.odysseus.be

Silverblue, de cruisebroker met de 14 beste rederijen, beloont elke cruiseboeking tijdens de maanden maart/april 2011 met een Supreme Award cheque van 7 euro! Wat zijn de troeven van Silverblue? Niet alleen ‘cruise only’ maar ook vluchten, transfers en hotels voor of na de cruise, cruise pakketten op maat, enkel de 14 beste rederijen ter wereld, snelle en vriendelijke service en een stevige kennis. Bel Chris Ganseman op haar rechtstreekse nummer 03/491.04.59 of via Chris@silverblue.be

Thomas Cook

Thomas Cook Airlines biedt nu kortingen aan op flight only tickets voor kinderen van 2 t.e.m. 11 jaar. Thomas Cook Airlines Belgium is hiermee de eerste familievriendelijke luchtvaartmaatschappij in België die kortingen aanbiedt voor kinderen! Om deze nieuwigheid te lanceren, zijn er tijdelijk kortingen van 25%! Deze zijn geldig op de vluchtprijs inclusief taksen, voor kinderen van 2 t.e.m. 11 jaar, voor reservaties gemaakt vanaf 24/02 t.e.m. 9/03/2011, voor afreizen vanaf 7/04/2011 en indien min. 1 begeleidende persoon het volle tarief betaalt. Na de lanceringperiode zal een korting van 10% gelden op de vluchtprijs inclusief taksen. De korting wordt automatisch berekend in BTN. Klanten die pakketreizen boeken, genieten uiteraard ook mee van deze kinderkortingen die reeds verrekend zijn in de pakketprijs. Meer info over Thomas Cook Airlines Belgium vindt u terug op www.thomascookagent.be , rubriek "Meer weten" "Extra info".

Thomas Cook lanceert regelmatig acties met interessante voordelen voor uw klanten, en dit voor alle productlijnen. Om uw klanten zoveel mogelijk te laten profiteren van die extra voordelen is het belangrijk dat u alle info over deze acties makkelijk terugvindt! Daarom vindt u sinds kort een extra rubriekje in de Thomas Cook Promotions, waarin u in 1 oogopslag alle belangrijke lopende acties ziet. Bovendien kunt u per actie een handige actiefiche downloaden, met alle info en voorwaarden. Deze actiefiches vindt u ook terug op www.thomascookagent.be , rubriek “Meer weten”, “Extra info”, “Lopende acties”.

De komende weken zet Thomas Cook volop het Autovakanties aanbod in de kijker. Interessante voordelen voor uw klant: kinderen tot en met 14 jaar verblijven volledig gratis in een groot aantal hotels én bovendien bieden heel wat hotels tot wel 7 gratis nachten! Om deze voordelen te promoten ontving u al een folder met een selectie Autovakanties bij u op kantoor. Vergeet ook de lopende Easy Way actie niet: de beste boekers worden om de twee weken beloond met een mooie prijs, een draagbare DVD speler met 2 schermen voor in de auto, of een GPS! Om kans te maken op 1 van de prijzen registreert u zich éénmalig via het formulier op www.thomascookagent.be, rubriek “Easy Way”, “Acties & wedstrijden”. U hoeft dus zelf geen PO-nummers in te sturen.

Xperience Club Akti Beach**** in Kardamena heeft alles in huis om uw klanten een uitstekende vakantie te bezorgen! Het hotel pakt uit met heel wat sportfaciliteiten, lekkere buffetten en een uitstekende All Inclusive formule. Bovendien staat het Xperience team er garant voor de unieke Xperience sfeer en tal van originele activiteiten! Tijdens alle Belgische schoolvakanties is er Kids’ Xperience: coole activiteiten voor kids van 7 tot 12 jaar. Bijkomende troeven van het hotel zijn de ruime familiekamers en de mooie zwembadzone. 1 week in Xperience Club Akti Beach **** in All inclusive is al mogelijk vanaf 646 euro per persoon (afreis 19/5 – kamertype 2X). Meer info vindt u in de brochure Thomas Cook Vliegvakanties 2 op blz. 60 & 61.

Thomas Cook geeft extra Easy Way Punten bij boeking van de Louis-hotels die exclusief in het Thomas Cook België zomeraanbod zijn opgenomen. Bij boeking van de hotels Louis Ledra Beach (Cyprus) en Louis Plagos Beach (Zakynthos) ontvangt u 5 extra Easy Way Punten per pax. De hotels Louis Kerkyra Golf (Corfu) en Louis Creta Princess (Kreta) leveren u maar liefst 10 extra Easy Way punten per pax op. Afgelopen winter werden de hotels Louis Ledra Beach en Louis Kerkyra Golf grotendeels gerenoveerd. Zo werden bij de Louis Ledra Beach alle kamers grondig vernieuwd en in een hedendaags kleedje gestoken. Ook het restaurant werd volledig vernieuwd. In het clubhotel Louis Creta Princess zal tijdens de maanden juli en augustus een professionele Thomas Cook animator zorgen voor Nederlandstalige kinderanimatie. In combinatie met de uiterst voordelige kinderprijzen (2 kinderen t.e.m 14 jaar vanaf €199) een absolute aanrader voor families! Op www.thomascookagent.be, rubriek “Easy Way”, vindt u een handig overzicht van alle hotels en ketens die extra punten geven.

De ‘Don Pablo Collection’ van de hotelketen Bahia Principe staat voor de hoogste kwaliteit die Bahia Principe te bieden heeft. Pegase biedt 2 hotels aan die dit label mogen dragen: Gran Bahia Principe Ambar ***** (Punta Cana) en Gran Bahia Principe Cayo Levantado ***** (Puerto Plata) Gran Bahia Principe Ambar is adults only hotel met een rustige sfeer gelegen in een groene tuin aan een schitterend strand. De erg ruime juniorsuites beschikken over een hydromassagebad. Gran Bahia Principe Cayo Levantado is een hotel op eigen privé-eiland met verschillende à la carte restaurants en een prachtige spa. Ideaal voor huwelijksreizen! Pegase klanten die voor hun volgende vakantie één van deze beide hotels kiezen, krijgen bovendien 20% korting op alle spabehandelingen. (afreizen 8/4/11 tem 31/10/11, reservatie spabehandelingen ter plaatse) Meer info: Pegase reisboek Exoten op blz. 174 & 177.

top

Rail


In Italië zijn er plannen om het hogesnelheidsnet uit te breiden tot Firenze. Daartoe zou een tunnel moeten gegraven worden onder het historische centrum van de stad. Eén probleem: het project zou de wereldberoemde David van Michelangelo in gevaar kunnen brengen. Dat schrijft de krant Il Corriere della Sera.

top


Reisorganisatie Airstop zorgt voor een Belgische primeur. Sinds kort is het mogelijk om op http://www.airstop.be de tarieven van treintickets te vergelijken en vervolgens de tickets te kopen. Airstop is de eerste organisatie in België die deze service aanbiedt. Op die website staan meer dan 1.000 verschillende bestemmingen in heel Europa, die je per trein kan bereiken.

top

Theme parks


In de lente van 2012 wordt in de Warner Bros. Studio London gestart met een rondleiding ‘The Making of Harry Potter’. In de studio’s in Leavesden, Hertfordshire, werden alle Harry Potter-films opgenomen. Info: http://www.wbstudiotour.co.uk

top

Touroperating


Anders Reizen houdt een gloednieuw product boven de doopvont. Bootz richt zich tot avontuurlijke en actieve jongeren van 18 tot 34 jaar, die de wereld willen ontdekken en het hectische leventje op het thuisfront even achter willen laten. Naast wandel- en actieve reizen voor alle leeftijden, organiseert Anders Reizen al sinds de jaren ’90 reizen voor jongeren. Door van Bootz een concept door en voor jongeren te maken, wil de reisorganisatie uit Diest het eigen karakter van de jongerenreizen sterker in de verf zetten. Info: http://www.bootz.be

top


Gino Nauwelaers verlaat einde maart Thomas Cook Belgium om vanaf 1 mei aan de slag te gaan als manager reizen bij Onafhankelijk Ziekenfonds. Bij Thomas Coo wordt hij opgevolgd door Tim Van Genechten.

top


Sinds 2010 biedt Buro Britain, de grootste Verenigd Koninkrijk specialist van Nederland, haar aanbod met veel succes aan op de Belgische markt, en dat via Jetair Center. Nu is er besloten om ook het Scandinavië-Ijsland aanbod op de markt te brengen, en dit samen met Groot-Brittannië onder de naam Buro Scanbrit. In samenwerking met City Jet biedt Buro Scanbrit tussen 25 juni en 3 september zaterdagvluchten aan tussen Antwerpen en de Kanaaleilanden.

top

Top

Vliegtuigmaaltijden
Emirates serveert de beste in-flight-maaltijden, zo blijk uit een onderzoek van Skyscanner.net bij 1200 passagiers. Er werd geoordeeld op basis van smaak, presentatie en keuze aan maaltijden. Opvallend is de voorkeur voor Oosterse gerechten, want zes op tien gelauwerde luchtvaartmaatschappijen hebben hun thuisbasis in het Midden-Oosten of Azie. Een opmerkelijke vierde plaats wordt ingenomen door het Russische Aeroflot, terwijl Air France met zijn Frans gastronomische toets net buiten de top-10 valt.

1.
Emirates
2.
Lufthansa
3.

Singapore Airlines

4.
Aeroflot
5.
Qatar
6.
Malaysia Airlines
7.
Thai Airways
8.
Etihad
9.
KLM
10.
Air France

top

Think about the environment before printing this i-mail !

i-Mail archief

U kan alle nieuwsbrieven raadplegen in het i-mail archief.


I-mail eindredactie: Geert Van Lierde - geert.van.lierde@gmail.com
InfoTravel Vlasstraat 17 - B-8710 Wielsbeke - tel. +32 (0) 56-60.73.33 - fax +32 (0) 56-61.05.83 - infotravel@evolution.be
Commercieel contact Michèle Grassi - 0475-89.59.21 - m.grassi@evolution.be

Wenst een collega van u ‘I-mail’ te ontvangen, klik dan naar hier.
Si un collègue veut recevoir 'I-mail', cliquez ici.